Blogger templates

Jan 9, 2012

Waffle Maker Brand Takada

Setiap kali pergi A&W, i suka betul order waffle A&W. Waffle dia rangup je even dikunyah secara perlahan-lahan selama 30 minit (ni kes sayang sangat nak habiskan waffle cepat-cepatla ni. Hehe). Masalahnya kalau beli waffle dekat tempat lain selain A&W selalunya tak sampai 10 minit waffle tu serta-merta bertukar jadi ultraman eh, tipu-tipu tapi bertukar jadi lembik dan tak rangup. Waktu tu perasaan macam tension sangat. Apataknya nikmat waffle rangup terus jadi fail gitu (haishhh).

Disebabkan hubby, anak-anak dan i sendiri suka sangat  makan waffle so i bercita-cita nak buat waffle buatan tangan i sendiri (waffle homemade gitu). Bila nak buat sendiri, perkara pertama yang kena ada ialah alat pembakar waffle tu sendiri atau omputih panggil waffle maker. Takkanlah nak pakai tangan, uli-uli terus jadi waffle kan? Hehe. Maka, bermulalah pengembaraan i mencari waffle maker dipelusuk shopping complex, kedai elektrik, Tesco dan Carrefour. Banyak betul halangan dan dugaan nak dapatkan seketul waffle maker ni. Bila i dah jumpa dekat Tesco Damansara Utama, tetiba tinggal satu unit je pulak, tu pun waffle maker brand Takada yang dorang buat display dan part yang paling best waffle maker tu dah rosak sebenarnya (huhuhu....). Sampailah satu hari tu, i google internet cari info pasal waffle maker brand Takada (sila percaya yang i ni bukan jenis putus asa tau. Hehe). Maklumlah, bila i pergi mana-mana blog yang introduce pasal waffle maker ni, 80% daripada blogger ni kompom akan sebut nama brand Takada. Glamour betullah brand ni kan? So, i pun search sehabis-habisnya semua cerita pasal brand Takada. Alhamdulilah i siap dapat address dan contact number company yang introduce brand ni lagik. Terima kasih banyak-banyak pada tuan punya blog http://noor-rikha-2009.blogspot.com/ sebab info pasal Takada ni i dapat dari blog dia (mekasih ye awak :))

Inilah alamat dan nombor telefon syarikat yang buat waffle maker brand Takada:
Intersonics Sdn Bhd
35, Jln Desa Serdang 4, Taman Desa Serdang, Seri Kembangan, 43300 Selangor 
No. Telefon : 03-89430368 [Hema]
Bila dah dapat nombor telefon, apa lagik takkan nak duduk diam pulak kan? So, i call nombor telefon tu dengan hati yang dag-dig-dug gitu. Rasa macam nak meloncat bila i dengar ada suara yang menjawab. Meloncat bukan terkejut tapi rasa nak meloncat sebab over-excited. Happy tau, bila hasil usaha i cari waffle maker ni akhirnya dah nak tercapai. Orang yang pick-up call i tu, bagitau yang sekarang ni brand Takada dah ada disetiap cawangan Parkson. Jadi dia kata, selain daripada pergi dekat syarikat dia, i boleh pergi mana-mana cawangan Parkson yang berhampiran. Ikutkan nafsu, boleh aje i pergi ke Seri Kembangan tu tapi memandangkan budget perjalanan (tol + minyak + masa), i pikir balik, baik i call dulu mana-mana cawangan Parkson yang paling dekat dengan rumah i. Tanya dulu samada stok waffle maker Takada ni ada tak dekat situ. Untuk dapatkan alamat dan nombor telefon cawangan Parkson yang berhampiran dengan rumah korang, korang bolehlah tengok dekat link bawah ni ok :)

Lepas buat panggilan ke Parkson yang berhampiran, tak sampai 30 minit waffle maker brand Takada telah berada dalam pangkuan i (ecehh, macam magic gitu kan). Nasib baiklah pekerja Parkson tu sudi melayan karenah comel i (haha... comella sangat kononnya). Dan yang paling best orang tu siap booking satu set Takada untuk i lagik. Mesti dia tak sampai hati tengok i frust kan? Yelah mana tau tetiba berduyun orang datang cari waffle maker Takada waktu tu. Dahtu bila i sampai-sampai je terus habis. Maunya tak meraung i di tempat kejadian (tidakkk!!). Alahai tapi siyes tau, i terharu sangat dekat Encik Parkson yang sudi membantu i. Terima kasih sangat-sangat ye, jasamu dikenang Encik Parkson :)

Jeng-jeng-jeng, mari i perkenal BFF baru i yang bernama Takada. Harga dia cuma RM65.00 je. Murahkan?


p/s: Untuk pengetahuan korang, i dah tau macam mana nak buat waffle rangup idaman ramai. Nanti i share resepinya dengan korang k. Tata & nite-nite.

KEMASKINI / UPDATE TERBARU : Resepi Waffle Rangup dah ada, cepat klik link bawah (hoorey!)
http://www.reenaonline.com/2012/01/resepi-waffle-rangup.html

66 comments:

  1. hukhuk...bestnya...dah lama xsinggah sini...hehe

    ReplyDelete
  2. @MizaShoppe Memang best sangat tau! Sekarang ni nak makan waffle, bila-bila masa je boleh buat. Lagipun bahan-bahan nak buat waffle ni mmg simple :)

    ReplyDelete
  3. i love waffle perisa strawberry!

    pewittttttttttt...hahaha

    minta izin nk share entry!!!

    ReplyDelete
  4. nampak menarik dan menyenangkan. macam sandwich make jugak rupanya kan.

    takada ni nama tempat pasar minggu ni tawau.

    ReplyDelete
  5. @Hanie Dew Ohh, yeke Hanie? Tak penah pegi Tawau lagik. Nanti bawak kita jenjalan dekat sana boleh? Hehe

    ReplyDelete
  6. hai...mula2 i nk ucpkan tahniah kat u sbb dpt maker ut..i nie dh berkurun cr mash lg x dpt....i pun tgh cari waffle maker...kat tmpat i ni pyh ckit...dh serata tmpat cr...kuantan...segmat semua xde...blh bg idea tak cmner i nk beli secara online n melalui sape?..

    ReplyDelete
  7. hai...mula2 i nk ucap tahniah kat u sbb berjaya dpt maker tu...i nie yg dh berkurun cari smpai skrg x dpt tau...di kuantan ....segmat ...semua tmpat xde...sedih rasa hatiku....i nie lak jnis pyh nk kluar dr tmpat sndiri mencari...hubby i x minat nk jalan shoping tuk cr bnda2 yg bkn minat dia (tappi wffle adalah kesukaan dia)...snggup dia beli jer kat tunas manja....i dh merata cr tp tak dpt lg...blh tak u cdgkan pada i cmner nk beli secara online...

    ReplyDelete
  8. @Umie alahai mekacih Umie siap dapat ucapan tahniah tu hehe. Apa kata awak call nombor telefon syarikat Intersonic Sdn Bhd tu. Rasanya dia boleh buat delivery ke rumah awak directly tapi ada extra charge sikit kot.

    ReplyDelete
  9. tq reena...i try call.....nk gak try reena punya resepi....hrp2 jadi...tq yang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Your welcome dear :) buat sedap-sedap tau! Hehe

      Delete
  10. a few ppl said, takada not good..but if u have a recipe to make it rangup tu, that takada tu should be ok la kan.. emm, must buy item ni..hehehe
    http://deraina.blogspot.com
    deRaina Homestay

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, really? So far so good la dear depends on how u use that item.... jangan dilambung-lambung... sudahlah... hehehe...

      Thanks for coming! :)

      Delete
  11. tq for sharing this..i'm looking 4 ages laa...ada yg jual direct dr UK..130+..ada yg jual brand sama ngan u beli nih rm100 di fb x masuk delivery...tq sgt2..will find out soon

    ReplyDelete
  12. tq for sharing..i dh lama cr ..ada yg jual di fb direct UK costly rm145+..ada yg jual di fb same brand ngan takada u nih rm 100..x masuk delivery..hahaha tq yer..nk g cari nnt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Your most welcome dear... Good luck tau... Hehehe... Happy sangat sebab dapat tolong :)

      Delete
  13. Tq for sharing too!. RUmah dekat dgn Desa Serdang, jadi terus ke Intersonic. Waffle maker ni tinggal satu jer.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah, nasib baik dapat kan? Anyway your welcome dear :)

      Delete
  14. saya pun ngah cri gak..tpi susahnya nak jumpa...nak yg cam reena gak...comey je kan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... lepas ni terjah Parkson ok :) Takpun contact nombor yang saya bagi tu. Anyway good luck!!

      Delete
  15. Sy pun br beli kat mydin seksyen 18 shah alam..murah je...rm59.90..x sempat gune lg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh... dia beli lagik murah daripada kitalah :) Hehehe...

      Delete
  16. Nak jugak!lame dah cari nie...takada ni pun ada yg untuk buat cam kuih sepit tukan?ada jual tak kat mydin or parkson?

    ReplyDelete
  17. Nak jugak!lame dah cari...brand takada ni ade jugak yg untuk buat kuih sepit tu kan?ada jual tak kat mydin or parkson?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya memang ada Nurul :) Pernah nampak dekat Tesco. Kalau dekat Mydin dengan Parkson tak sure pulak ada ke tak yang untuk kuih sepit tu.

      Delete
  18. Hi Reena,
    thanks sangat2 for the info..
    tengah carikan Waffle maker ni untuk akak saya.. abes giant,jusco,tesco saya jelajah.. tp xde pon..
    this week mission contact parkson plak.. :-)

    ReplyDelete
  19. saya pun pakai brand ni.. baru2 ni SIL minta belikan, rata cari kat tesco tak jumpa... thanks for info kat parkson tu yerrr.. boleh cari kat danau kota ni haaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. No problem :)

      Harap awak jumpa waffle maker dekat Danau Kota ni nanti ye.

      Delete
  20. hi semua
    semalam (21 mei 2012) saya dah dapat beli waffle maker takada model ISB-068 ni kat mydin seksyen 18 shah alam dengan harga RM59.90. nampak stok smlm ada byk lagi. sape2 yg berminat dipersilakan (saya takde saham kat mydin ni hehehe)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini Anonymous yang hantar emel dekat saya eh? :) Alhamdulilah nasib baik ada kan?

      Delete
    2. Alaaaaa... semalam baru pegi Sect 18.. dan masuk mydin beli softlan.. nape x terpikir nak jenguk2 kat atas tu..

      Delete
    3. Alahai sian dia... takpe... besok lusa boleh pergi lagikkan? :)

      Delete
    4. yeayyyy!!! Dah jumpa.. Thanks Reena, thanks anon
      Semalam dah beli kat Mydin sect 18...

      Delete
    5. Wahh :) Syoknya... Hehehe...

      Delete
  21. salam... bestnye dah ada waffle maker...murah pulak tu ye... dah lama saya goggle.. tgk kat blog2, ada yg jual.. tapi RM100++ .. ni yg pikir 2-3kali nk beli.. huhuhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Huder :)

      Beli dekat Parkson atau Mydin je kan ke murah :) Hehehe

      Delete
  22. saya baru beli kat mydin rm59.90 je..klu kat fb ade jual smpai rm99 x termasuk postage..cekik darah kan..mahal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... tulah... Kalau sesiapa tak tahu memang rugi :)

      Delete
  23. hai, uols..i nak tanye, berapa lama dah korang pakai benda alah ni.. ade yg meragam2 x? kalau utk kegunaan komersil (guna hari2) agak cpt x jahanamnye?

    hehe, TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm... kalau dari start beli sampai sekarang ni. Rasanya dah 9 bulan jadi pemilik waffle takada. So far saya ok je, maybe sebab gunakan pun sebulan 3-4 kali je. Tak tahu apa kata yang lain :)

      Delete
  24. Aiyoo, baru beli kat lelong.com RM95 termasuk postage. Kenapa la tak jumpa blog ni sblm beli. Tapi benda ni memang susah nak dapat. Dah merata pi carik, Mydin, Giant, Tesco suma takda. Tak terfikir plak Parkson ada jual. Lain cerita, gambar kat tepi tu, dengan husband ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai kesiannya awak. Takpelah dah terbeli pun kan? Janji masak sedap-sedap lepas ni.

      Hahaha... tiba-tiba ada soalan tambahan ye? Iye, gambar tepi tu saya dan husband, nak kata boyfriend pun boleh jugak. Kehkehkeh....

      Delete
  25. Tq 4 info...dah lama tercari2 waffle maker ni. Semoga u dpt pahala n keberkatan coz memudahkan hidup org.tq...^.^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Your welcome Mama Anas :)

      Alahai terharu sangat baca komen awak ni. Sama-sama kita mendapat keberkatan dariNya. Insya-Allah :)

      Delete
  26. Thnx 4 the info....

    ReplyDelete
  27. Salam..
    saya dah beli waffle Takada maker ni dekat Lazada. Free postage.Ahad place order, hari ni Rabu dah sampai via Gdex.sbb tu cari cara buat waffle last jumpa blog ni..harga RM69.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam awak,

      Wow... not bad jugak ye servis Lazada :)

      Thanks sharing in here :)

      Delete
  28. Hi Mymsluvbaby. brapa hari ye nk sampai kt kita kalau bli kt lazada ni?

    Lanaa
    Anngrinch@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya dia dah mention around 3 days kan? :)

      Delete
  29. thanx dear...dpt the cheapest takada kat mydin..siap borong 9 biji lagi...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Borong 9 Kak Jay??!!

      Wahhh... kagum... hehe...

      Delete
    2. salam kak jay, belikn utk saya bleh x..pastu pos mai kedah, sush btoi nk cri kat cni

      Delete
  30. Salam.. Saya pun br bli waffle maker brand takada ni..( famous ye brand ni) kt mydin mall k.trg rm59.90... Lm dh tercari2. Nnti nk try u punya resepi.. Tq ye kongsi resepi kt sini.. Hrp2 menjadi ler spt u punya tu... Nmpk sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Baini :)

      Insya-Allah mesti jadi punya yang penting ikut betul-betul ya.

      Good luck!

      Delete
  31. salam.letih cari benda alah ni di kuantan..sape2 klu boleh tolong beli n pos kt saya kan bagus,pasal duit dont worry t saya bank in janji dpt...p jgn lak dpt display yg dh rosak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, saya baru order kat Lazada.com sekarang ni offer 69.00 jer free shipping, courier via Gdex.

      Delete
    2. boleh caya ke lazada.com 2...daripada ape yg dbaca mcm xleh caye jeee..brg xsampaila xcukup brg dpesanla bla bla....

      Delete
    3. kt kuantan dah ade wafflemaker brand takada...br je bli td... ade kt mydin kuantan

      Delete
    4. Salam Anon (Jan 6 dan Jan 23) - rasanya mesti orang yang sama kan?

      So far macam mana eh, experience dengan Lazada? Ok tak? Sebab ramai jugak kawan-kawan akak yang tanyakan pasal servis Lazada ni.

      Harap semuanya ok :)

      Delete
    5. To Anon (March 13)

      Tulah... ramai yang ada bad experience dengan Lazada ni. Kalau boleh cari dekat mana-mana kedai better cari dulu ya :)

      Delete
    6. Mesti dah seronok main masak-masak dengan waffle maker yang baru beli kan bawang_merah :)

      Delete
  32. selamat pagi kak reena,setelah sekian lama mencari waffel maker ni akhirnya saya jumpa juga..terima kasih la kak kerana menulis blog ni..kat sabah ni takde lagi jual brand takada ni paksa la saya order online..mudah-mudahan dlm 3 hari ni sampai la waffle maker ni bole la saya cuba resepi akak tu..makasih ya..walaupun mahal tapi berbaloi juga..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat malam awak :)

      Insya-Allah akak doakan waffle maker awak berjaya terbang sampai ke Sabah ya. Kalau berjaya beritahulah akak tau.

      Good luck dan sama-sama :)

      Delete

- Terima kasih sebab sudi baca bebelan i
- Semua komen akan diluluskan oleh Cikgu Beso sebelum dipublish.
- I sedaya-upaya akan jawab semua komen / pertanyaan korang (walaupun kadang-kadang tu lambat) takde seksateri lah katakan :P
- Untuk kawan-kawan yang selalu jenguk i, korang memang kawan yang baik! :')
- Untuk Anonymous, it is nice if you can leave your NAME :) Thanks!

“ORANG YANG TIDAK SUKA MENGHORMATI ORANG LAIN, ADALAH ORANG YANG TIDAK TERHORMAT. ORANG YANG DIHINAKAN ITU BELUM TENTU DIA AKAN HINA ATAU TIDAK, TETAPI PERBUATAN MENGHINAKAN ORANG ITU SUDAH MENJADI BUKTI ATAS KEHINAAN DIRI KITA SENDIRI.” (HAMKA)